Site Overlay

Predstavitev

Moje ime je Pia Adlešič in že od malih nog sem velika ljubiteljica psov in živali.

Odkar pomnim so bile vse moje otroške želje povezane s psi in najsrečnejša sem bila, ko sem pr desetih letih dobila svojega prvega psa – maltežana Kaja.

Vse ostalo je takorekoč zgodovina. Že mlada sem vstopila v svet pasjih razstav (če se prav spomnim sem imela okrog dvanajst let) in začela s tekmovanji otrok in pes (junior handling).

Aktivno sem se začela ukvarjati s kinologijo (trenirala sem različne pasje športe, hodila na razstave itd.) in leta 2002 tudi dobila priznanje s strani Kinološke Zveze Slovenije za Mlado Kinologinjo leta 2002.

V letu 2005 sem v Junior Handlingu barve Slovenije zastopala na enih največjih razstav na svetu –angleškem Cruftsu. Tam sem sem premagala približno 32 tekmovalcev iz celega sveta in tistega leta tudi zmagala. Naslednje leto sem prav tako tekmovala na Cruftsu in se uvrstila med najboljših deset.

Aktivno sem nadaljevala z razstavljanjem psov različnih pasem in tako pridobila mnogo izkušenj na področju groominga (friziranja in pripravljanja psov za razstave) ter seveda samega razstavljanja. V tem času sem tudi registrirala svojo psarno Kitajskih Golih psov in leta 2008 vzredila prvo leglo. Veliko sem potovala po svetu in prav zaradi psov sem obiskala mnogo držav in doživela veliko lepega. Leta 2013 sem se za pet let preselila v Italijo, kjer sem poglobila svoje znanje o pasjem groomingu in se specializirala za nego resaste dlake (trimanje). V tem času sem tudi vzrejala
Resaste Fox Terrierje in Lakeland terierje, kar delno počnem še danes. V tem obdobju sem obiskala ogromno tekmovanj pasjih frizerjev in delavnic po celem svetu (USA, Španija, Francija, Švedska, Nemčija, Belgija in mnoge druge). Ko sem se preselila nazaj v Ljubljano sem se odločila za odprtje pasjega salona in trgovine BARK, kjer lahko svoje znanje in izkušnje delim z lastniki psov, tako razstavnih kot ne razstavnih psov (med
njimi ne delam nobenih razlik).

Kljub temu, da sem v kinologiji že dobrih sedemnajst let moja pot še zdaleč ni končana in komaj čakam, da vidim, kam me popelje v prihodnosti.

Prisrčen pasji pozdrav,
Pia